BIOságok – biobolt

bioságok-logó-300x150

A BIOságok története egyáltalán nem úgy kezdődött, mint egy tündérmese…

Gyereket nevelsz, háztartást vezetsz és esetleg még dolgozol is? Netalán rossz alvó a gyermeked? Kialvatlan, fáradt vagy? Fontos számodra a környezettudatosság?

 

bioságok-fáradtA mi történetünk fáradsággal, kimerültséggel, ingerlékenységgel kezdődött és az első gyermekünkkel…

Megszületett az első kisbabánk, aki kimondottan rossz alvó volt. Éjszakánkét 10-13 alkalommal ébredt és ilyenkor persze anya közelsége az igazi, így aztán én sem aludtam egy huzamban két óránál többet. Emiatt aztán úgy néztem ki, mint a mosott rongy. Cseppet sem csodálkoztam, mikor a fürdetőkrémért sorban állva a gyógyszerész hölgy ránézett a táskás, karikás szemeimre, sápadt arcomra és azt ajánlotta, hogy szedjek vasat és magnéziumot.Akkor viszont alaposan meglepődtem, mikor pár nap után, határozottan éreztem, hogy simulnak ki az idegeim, pedig a babácskánk nem ébredt kevesebbet, én sem aludtam többet.

bioságok-takaritas
A következő lépés az volt, hogy kerestem a környezettudatosabb termékeket a háztartásomba, hiszen láttam a következő generációt felcseperedni a saját nappalimban! Lecseréltem a tisztító és mosószereket. Gyűjtöttem a házi praktikákat a lehető leginkább vegyszermentes háztartáshoz. Szelektív hulladékgyűjtés, maradékok felhasználása…

 

Az a bizonyos első, rossz alvó baba – akit két másik is követett -, közben növekedett és mivel szőke, kék szemű, megnyertük, hogy a hófehér bőre ekcémára hajlamos. Főleg télen a hidegtől pillanatok alatt kialakul a kézfején egy-két piros, száraz, viszkető folt. A nagyon kedves és hozzáértő doktorbácsijának van is egy gyógyszertári keverésű krémje, ami kordában tartja a helyzetet, de szteroidos krém, ezért csak végszükség esetén nyúlok hozzá. De mit kenjek akkor a gyerekre? Jó barátom az internet segítségével bioságok-masszázsszépen körvonalazódott, hogy sok krém úgy működik, hogy a bőr belső rétegeiből vonja el a vizet, így kifelé hidratál, befelé szárít. Homlokra csapás, valószínűleg ezért volt, hogy az esti bekenés után javulni látszott a száraz folt, reggelre pedig még csúnyább lett. További keresgélés után dobtam ki a sorban vásárolt kencéket és szörnyedtem el, hogy mit kentünk eddig magunkra. Aztán megérkeztek hozzánk a testvajak és a hidegen sajtolt olajak. Néha átsimogatom a gyerekeimet az esti fürdés után, erre is remekül beváltak a fent említett olajak.

 

bioságok-kezekMivel az én kezemet egyelőre szinte folyamatosan három gyerek fogja, sokszor nem is olyan egyszerű beszerezni ezeket a hozzávalókat. Bosszantott, hogy nem jutok hozzá az általam szeretett és hasznosnak talált termékekhez, főleg nem a pénztárcánknak elfogadható áron.
Arra gondoltam, hogy az én problémáim valószínűleg nem egyediek. Amilyen megoldásokat találtam, talán másoknak is megoldások lesznek.Ezért támadt bennünk a férjemmel a gondolat, hogy bio web-boltot nyitunk.

 

bioságok-hivatasMég nagyon friss a boltunk, szinte ropogós, de már most is látom, hogy milyen jó ötlet volt! Többen kérnek segítséget, tanácsot és nekem jó érzés, hogy ha tudok segíteni vagy információkat gyűjteni a vásárló döntéséhez. A BIO termékekben sokan még mindig az extra, költséges kategóriát látják, pedig ez ma már koránt sincs így. Web-boltunk által szeretnénk jobbá tenni az emberek, és a környezetünk életét. Ha csak pár embert sikerül a környezettudatosság és egészségesebb élet felé fordítani, már akkor elégedettek lennénk, hogy elértünk valamit.

Külön kérések kivételével a web-boltunkban olyan termékeket forgalmazunk, amit mi is használnánk és használunk az otthonunkban és a családunkban… A választható termékeink köre folyamatosan növekszik.

És a végére jöjjön a reklámszöveg :) :
- NEM szoktál bio boltban vásárolni? Akkor is érdemes nálunk körülnézni, mert vannak itt lekvárok, szörpök, gumicukrok, mindenféle tea, fűszerek, olívaolaj, vitaminok, táplálékkiegészítők, gyógynövények, szappan…
Szoktál bio boltban vásárolni? Kattints a webboltunkra és nézz körül nálunk!

Nézz körül nálunk, mindenkit nagy szeretettel várunk!

bioságok-csapataA BIOságok csapata:
- Detti, anyuka és szoftver,
– Balázs, apuka és hardver,
– Bius a Királylány, aki kóstol és kritizál,
– Bori a Tündérlány, aki ötleteket ad,
– Benő a Tank, aki hajt minket.

 

 

bioságok logo

 

 

 

Forrás: http://biosagok.hu